Kunnostetut yritystason tietokoneet aina edulliseen hintaan

Millainen pelitietokone sopii juuri sinulle?

Pelitietokone on pelaamiseen suunnattu tietokone, joka poikkeaa tavallisesta tietokoneesta sen korkeampien teknisten ominaisuuksiensa ansiosta, mikä on saavutettu tavallista laadukkaammilla koneenosilla. Nimensä mukaisesti sen tehtävänä on vastata pelien laitevaatimuksiin niin, että pelit pyörivät ongelmitta korkeammillakin grafiikkatasoilla ilman ylimääräisiä kommervenkkejä, kuten pätkimistä, mahdollistaen korkean – jopa ammattitasoisen pelikokemuksen.

Aiemmin alan harrastajilla oli tapana koota pelitietokone itse, hankkia koneeseen osat erikseen koppaa (eli tietokonelaatikkoa) myöten ja koota niitä sitten työaseman valossa.

Tämä johtui yleensä siitä, ettei kaupassa myytävillä ”pakettikoneilla” ollut kovinkaan hyvä hinta-laatusuhde, vaan muutamasta hyvästä komponentista huolimatta niitä oli jatkettu edukkaammilla ja usein myös heikommilla osilla. Tämän seurauksena pelit eivät päässeet täyteen potentiaaliinsa edes korkeamman hintatason tietokoneissa kuin ehkä vain hetkeksi.

Näistä päivistä olemme tulleet paljon eteenpäin, ja vaikka koneen kokoaminen itse on edelleenkin voimissaan oleva puhde alan harrastajien keskuudessa, on tämän päivän markkinoilla tarjolla entistä laadukkaampia paketteja. Saatavilla on valmiiksi koottuja pelitietokoneita, jotka tekevät tästä työrupeamasta välttämättömyyden sijaan vapaaehtoisen.

Sen lisäksi että markkinoilla on nyt tarjolla korkeatasoisia pelitietokoneita, on niitä tarjolla myös muutamassa eri hintaluokassa. Ostaessasi pelitietokonetta saattaakin mieleesi juolahtaa, minkä tasoisen myllyn sitä nyt oikeasti tarvitseekaan. Tässä kirjoituksessa pureudumme tähän aiheeseen ja selvitämme minkä tasoinen kone juuri sinun kannattaisi hankkia!

Asiaa on hyvä lähestyä yksinkertaisesti kysymällä: millainen pelaaja olet? Kysymys saattaa yksinkertaisuudessaan paljastua monimuotoiseksi, ja sitä voi olla helpompi lähestyä purkamalla se osiin – tarkemmin ottaen kahteen osaan.

Minkälaisia pelejä pelaat?

Jokaisella pelillä on omat (minimi-)laitevaatimuksensa ja korkeatasoiseen pelikokemukseen nämä vaatimukset on hyvä ylittää melko kirkkaasti. Silmämääräisesti pelin ulkonäön perusteella näitä laitevaatimuksia on vaikeata arvioida, mutta hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää seuraavia kysymyksiä:

-Pyrkiikö peli graafisesti valokuvamaisuuteen?

-Kuinka paljon pelissä tapahtuu?

-Missä määrin peli vaatii reaktiivisuutta?

Mikäli peli lähentelee clickeriä (esim. Candy Crush Saga) eli on visuaalisesti sarjakuvamainen, siinä ei tapahdu paljoa kerrallaan ja se ei vaadi salamannopeaa reagointia, ei pelitietokoneelle ole tässä tapauksessa välttämättä tarvetta.

Mikäli taas kaikkiin kysymyksiin vastaus on kyllä, vaatii se koneelta sekä graafista suorituskykyä että laskentatehoa. Tälläisiä pelejä voivat olla esimerkiksi FPS (First person shooter) -ammuntapelit eli tuttavallisemmin sotapelit, jotka ovat graafisesti todella realistisia ja joissa samassa matsissa voi olla kerralla useita pelaajia. Ruudulla tulee tapahtumaan siis paljon, ja pärjätäksesi FPS-ammuntapeleissä niin kutsuttua ”lagia” eli pätkimistä ei sovi olla.

Vaakakupissa reaktiivisuus ja pelin toiminnan täyteisyys painavat sinällään grafiikkaakin enemmän, sillä esimerkiksi sarjakuvamaisia ammuntapelejä, kuten Fortniten ja Team Fortressin pelaaminen korkeammalla tasolla vaatii grafiikastaan huolimatta jokaisen ylimääräisen kuvan sekunnissa (Frames Per Second eli myös FPS [Ei tule sekoittaa First person shootteriin] – kuinka monta kuvaa sekunnissa peli näyttää.).

Tästä päästäänkin seuraavaan osaan eli:

Millä tasolla pelaat?

Pelaajia niin kuin pelejäkin on moneen junaan. Selkeyden vuoksi jaottelen meidät kolmeen eri tasoon:

-Satunnaisesti pelaavat

-Säännöllisesti, ehkä jopa kilpailullisesti pelaavat

-Ammattitasoiset pelaajat.

Erilaisten peliturnajaisten, myös ammattitasoisten (lue: rahakkaiden) turnajaisten, määrä on kasvanut pelkästään viimeisen vuosikymmenen aikana räjähdysmäisesti, ja vuokransa voi maksaa yllättävälläkin pelaamistaustalla. Ja vaikka turnajaisten sijaan kilpailisi pääsääntöisesti vain itsensä kanssa, on hyvä selvittää, millä tasolla pelaa ja millä tasolla haluaa pelata.

Siinä missä korkeimman hintaluokan pelikone on ammattitason pelaajalle vähintäänkin yhtä vaadittava väline kuin kilpapyöräilijälle kilpatasoinen pyörä, on hieman rennommalla otteella pelaavalle pelikone pikemminkin erittäin hyvä sijoitus, minkä hankkimalla voi pelata kepein mielin tulevienkin vuosien pelejä korkeatasoisesti.

Täältä voit lukea enemmän siitä kuinka me KTverkkokaupassa luokitellaan Regame -pelikoneemme.

Lopuksi

Olit sitten minkälainen pelaaja tahansa, pelitietokoneen hankkiminen on aina järkevä sijoitus ja maksamalla hieman enemmän saat aina varmoja lisävuosia koneellesi. Meidän valikoimista löydät aina sinulle sopivan pelitietokoneen, jolla on hinta-peliteho kunnossa!